Loading...
Sauna Sensations...

Sauna

Faciliteit Sauna

Een van oorsprong Finse benaming voor een ruimte waarin een droog, heet luchtbad kan genomen worden. De temperatuur is zo hoog, 80-120°C, dat de bader snel gaat zweten.

Het zweten wordt als reinigend ervaren, daarom wordt het bezoeken van een sauna ook wel als “sauna-bad" aangeduid in de zin van persoonlijke verzorging. Ook mentaal wordt zo’n luchtbad door regelmatige saunabezoekers als “reinigend" en ontspannend ervaren.

Warmtestralers

Faciliteit Warmtestralers

De grootste dieptewerking van de warmtestraling ontstaat bij een golflengte van ongeveer 1400 nm. Daardoor ontstaat een opwarmingseffect diep in het spierweefsel en de inwendige organen, met als gevolg een stijging van hart- en polsslag. Deze inwerking op het hart zorgt voor een training met conditie-effect.

De straling heeft ook een positieve invloed op het ontgiften van het lichaam. Men gaat meer transpireren door de IR stralers, men kan tot 500 gram vocht verliezen tijdens een sessie. Er kunnen tot 700 Kcal verbruikt worden per beurt. Een IR straler kan zo een centrale functie vervullen, zowel bij figuurbewustzijn als bij het trainen van de hartspier.

Na het gebruik van de IR straler neemt u een lauwe douche, niet onmiddellijk koud afspoelen, gun het lichaam de tijd om te acclimatiseren.

Rustruimte

Faciliteit Rustruimte

In onze relax- en slaapruimte zowel binnen als buiten kan je zalig een uiltje vangen.

Tussendoor kan ook een drankje genuttigd worden uit onze gevulde minibar of wijnen en bubbels op eenvoudige vraag, voor de gezelligheid of om het vochtgehalte van uw lichaam op peil te houden, want men verliest veel vocht bij een saunabezoek.

Voor het hongergevoel vind je vast iets lekkers in onze menukaart.

Ook buiten kan je relaxen, sluit je ogen en je bevindt je midden in de rustgevende natuur.

Stilte is hier uiteraard een must.

Zwembad

Faciliteit Zwembad

Het buitenzwembad ligt in het midden van de fraai aangelegde tuin met een prachtig uitzicht en wordt constant verwarmd tot 32 graden, zowel in de zomer- als de winterperiode.

Jacuzzi

Faciliteit Jacuzzi

De masserende werking van de warmtestralen van de jacuzzi zorgen voor een ontspannen gevoel op uw lichaam.

Deze is verwarmd tot 38 graden en heeft 6 zitplaatsen met elk zijn specifieke krachtige warmwater- en luchtjets, in totaal meer dan 60, welke een relaxerende hydro-massage verzekeren.

Het is dan ook de bedoeling om tijdens de sessie van 10 minuten om de 2 minuten van plaats te wisselen om ten volle te kunnen genieten van zijn werking.

Onze jacuzzi voldoet volledig aan alle Vlarem II normen voor publieke uitbating, werd volledig op maat ontwikkeld en wordt maandelijks door een geaccrediteerd laboratorium gecontroleerd.

Een normale whirlpool is namelijk niet geschikt om bij veelvuldig gebruik het water constant zuiver te houden.

Het water van onze jacuzzi circuleert elke 10 minuten volledig door het filtersysteem.

Overnachting

Faciliteit Overnachting

Bij Sauna Sensations wordt iedere gast met hart en ziel ontvangen voor een Wellness overnachting in alle rust en privacy te Lummen.

Je geniet er volop van de stilte met een uniek uitzicht op het prachtige Limburgs landschap .

De volledig ingerichte privé suite is een unieke slaapgelegenheid in zijn soort !

Met een totale oppervlakte van 160 m2 binnen en buiten bieden wij onze gasten tijdens hun verblijf een breed assortiment van faciliteiten.

U overnacht in de privé unit zelf zodat u de ganse nacht hiervan gebruik kan maken.

Uitgezonderd de 6- persoons sauna cabine met opgietkachel welke wordt uitgezet om middernacht.

Bij aankomst staat er voor u een fles Cava of Prosecco, Brut of Rosé (naar keuze) klaar met een assortiment van hapjes in de romantische suite.